inredningDet är nog en inte helt ovanlig fördom att författarbostäder är lite… ja, lite slarvigt inredde. Böcker lite här och var, allmänt stökigt och så vidare. Skrivandet och läsandet är ju det viktiga, hur det ser ut runt omkring kan kvitta lika. Så är det naturligtvis inte. Tvärtom så är det motsatsen som gäller. För att kunna skriva bra krävs att man trivs i sin skrivarhörna eller sitt skrivarrum. Det handlar då dels om bekvämlighet, men också om estetik. En bekväm stol att sitta i när man skriver är ett måste. Men även att det ser bra ut runt omkring. Då blir man bättre till mods, och skrivandet går lättare. Givetvis skiljer det sig från person till person vad som är bra. Sant är också att för en del så kvittar det hur det ser ut. Bara de har en dator att skriva på så är de nöjda.

Samma sak gäller läsandet. Visst, det går att läsa lite var som helst, och många av oss har också gjort det. Men att läsa en roman på en fullsatt och stökig buss ger inte riktigt samma upplevelse som att ligga i favoritfåtöljen och läsa. Det säger ju sig själv.

Därför är inredning faktiskt lite av ett intresse för mig. Inte så att jag snöar in på vissa stilar, eller olika dyra designers. Men jag tänker ofta på hur jag kan göra mitt hem ”bättre”, med annorlunda placering av saker och ting, nya möbler. Eller vilken effekt olika lampor och gardiner kan ha. När jag läser och skriver vill jag trivas, och därför är jag intresserad av inredning. Så enkelt är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation