Om min blogg

JoakimVälkommen till min lilla blogg, där jag ska skriva om mycket, men kanske mest av allt ska jag skriva om skrivande. För precis som så många andra i vårt avlånga land när jag författardrömmar, och håller på att fila på något som ska bli en deckar-roman en dag. Det är kanske inte så originellt, svenska deckare är inte direkt en bristvara. Men deckare är bra, för de kan användas till så mycket; speciellt samhällskritik och analys av den moderna världen. Min deckare, om den nu blir färdig någon gång, kommer att ta fasta på det. Om jag sedan lyckas är en annan sak; i värsta fall blir det pekoral av det hela, men det känns meningslöst att inte lägga ribban så högt som möjligt.

När det gäller att skildra den moderna världen så är det något som det, i mitt tycke, bästa moderna deckarförfattarparet lyckas med, Dag Öhrlund och Dan Buthler. Duons debut Mord.net blev ju en stor framgång, och lyckades med att beskriva vår nutid och de utmaningar vi ställs inför. Ett tag såg det till och med ut som om Hollywood skulle göra film av den, men de planerna verkar ha gått i stå. Kanske lika bra det, Hollywood är inte direkt känt för att göra bra filmatiseringar av böcker, och dessutom känns bokfilmatiseringar lite onödigt.

Men självklart är författande inte det enda jag sysslar med. Det är ju inte ens mitt jobb (än så länge). Självklart har jag också en mängd andra intressen av de mest skiftande slag. Som författare ska man ju helst ha breda erfarenheter och kunskaper, för att böckerna ska kunna skildra världen så trovärdigt som möjligt. Förutom att berätta om mitt skrivande så kommer dessa intressen också att dyka upp här i bloggen. Jag kan lova att ni kommer att bli förvånade över hur pass olika de är, men egentligen är det inte så konstigt. Alla människor är mångfacetterade och kan verka motsägelsefulla om man går in på djupet. Hur pass djupt jag kommer att gå vet jag inte riktigt än.

Välkommen till min blogg, och jag hoppas att alla som hamnar här kommer att få ut något av den!