Både när det gäller att läsa och skriva så krävs det att ljuset är bra. Att sitta och skriva i skenet från en datorskärm är inte bra för ögonen, även om det kanske låter lite spännande. Ljust ska det vara, och helst då naturligt ljus. Det är då inte alltid möjligt, speciellt inte under kvällar och nätter, som ju är de tidpunkter som jag kan ägna åt mitt skrivande under vardagar. Lördagar, söndagar och röda dagar är en annan sak, och där så fokuserar jag på att skriva under dagtid, helst med så mycket naturligt ljus i rummet som möjligt.

Eftersom jag både vill ha så mycket naturligt ljus som möjligt, och samtidigt vill att mitt hem ska se fint ut är jag mycket intresserad av gardiner. Det är en svår konst att hitta gardiner som både ser bra ut och som släpper in maximalt med solljus, och jag experimenterar en hel del med det, genom att kolla upp olika gardiner online. Än så länge har jag inte hittat den perfekta gardinen, men sökandet fortgår. Det är nästan som en detektivhistoria, där den perfekta gardinen är gärningsmannen och jag är detektiven som ska få fatt på honom. Dock så är jag osäker på om det skulle bli en så värst spännande bok om jag skrev den.

En annan sak att akta sig för är reflektioner på datorskärmen. Om man har en lampa bakom sig så är det lätt hänt att den skapar skarpa reflektioner på skärmen. Dessa kan också skada dina ögon. Ett litet tips till alla som dagligen använder sig av datorer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation