Det är mysigt att sitta och skriva, speciellt nu när det börjar bli riktigt mörkt ute. Många tycker inte om detta eviga mörker som sänker sig över vårt land under vintern, men jag håller inte med. För någon som jag som spenderar många timmar dagligen med att skriva så är det mer av en fördel, då det inte känns lika lockande att gå ut i det vackra vädret. Då är det betydligt trevligare att sitta vid tangentbordet och låta fingrarna fara kors och tvärs över tangenterna.

På något sätt så gör vintern mig också mer eftertänksam och fundersam, vilket är bra saker när man försöker fundera ut intressanta intriger, eller försöker förstå ens karaktärers motivationer. För så är det definitivt. Många författare har genom åren hävdat att deras karaktärer tagit deras berättelser i riktningar som de inte riktigt tänkt sig. Det är precis så det ska vara. Att försöka få ens karaktärer att handla på ett sätt som går emot deras natur resulterar sällan i bra litteratur. Även om det inte blir som man tänkt sig så blir det oftast bättre. Berättelserna känns mer naturliga, helt enkelt. Mindre konstruerade.

Ännu mera mys
Nu har jag också inrett min skrivarlya för att kännas ännu mysigare under vintern. För även om det är mörkt och kallt ute så behöver det ju inte vara det inne. Speciellt inte kallt! Element i all ära, men hur mysigt är det? Nu har jag förvisso sådana, och fungerar, det gör de. Men det kändes otillräckligt, så jag började kolla närmare på braskaminer av alla de slag.

Jag bestämde mig snabbt för en Jötul i en lite mer gammalmodig stil. Både snygg, samtidigt som den värmer ryggen gott när jag sitter där och skriver. Och skulle det vara så att jag får skrivkramp eller idéerna inte vill komma så vänder jag på stolen och tittar in där i elden. Meditativt, och det gör så att idéerna verkligen börjar flöda! Jag rekommenderar alla som vill ha det lite mysigt i vinter, oavsett om ni skriver eller inte, att skaffa en! Ett av de bästa inköpen jag har gjort, det känner jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Post Navigation