löpningJag är mycket för att hålla mig i form, både för att jag vill hålla mig frisk och leva längre och för att jag tänker bättre när jag mår bra. För man mår definitivt bättre om man tränar regelbundet. Men att gå på gym är jag inte mycket för. Det känns för… stökigt, och det är svårt att koncentrera sig. Däremot har jag upptäckt att löpning är det som passar mig allra bäst. När jag är ute och springer så är det lätt att stänga ute resten av världen, och jag kan fokusera mina tankar på mitt skrivande. Som alla säkert vet så innebär romanskrivande mycket tänkande och planerande, medan själva skrivandet inte behöver ta upp så mycket tid. När jag är ute och springer så kombinerar jag alltså på sätt och vis tränande och skrivande. Helt perfekt, alltså. Många säger att det är tråkigt att springa, men jag håller definitivt inte med.

Dessutom är det lätt att inspireras när man är ute och springer. Jag försöker variera var jag springer, och gör det gärna i områden jag inte känner till så bra. Då kan jag få syn på olika nya saker, eller till och med se gamla saker i ett nytt ljus. En konstig skorsten kan få tankarna att rusa iväg, och vips så har jag grunden till en berättelse i huvudet. Att stå på ett löpband och springa är definitivt ingenting för mig. Kort sagt: löpträning utomhus ger mig idéer och inspiration till mitt skrivande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation