jordfräsJordfräs. Smaka på det ordet ett ögonblick. Visst frammanar det en hel del intressanta bilder? Så är det åtminstone för mig. Givetvis då ibland ur ett inte helt smakfullt perspektiv, det blir lätt så när man gillar deckare och spänningsromaner. Att gräva ner den man just mördat tar tid, men med en jordfräs kan det gå betydligt snabbare och samtidigt undrar jag lite vad som skulle hända med en död kropp om man tog en riktigt kraftig jordfräs och gick loss på den, möjligen efter att den styckats medelst motorsåg eller liknande. Det borde ju rimligtvis göra det ganska så svårt att identifiera offret i efterhand.

Därför kollar jag ibland runt lite på olika jordfräsar. Jag gillar exempelvis Bygghemmas sortiment av jordfräsar eftersom de har allt från riktigt kraftfulla saker som Husqvarna TF 434P. (Nog ser väl den ut som om den skulle kunna göra hackmat av ett lik) till saker som Einhell BG-RT 1340 M. Om denna klarar av att finfördela mordoffer är mer osäkert, men en uppfinningsrik mördare kan säkerligen komma på någonting. Som det är just nu har jag inget riktigt behov av en jordfräs, men den dagen jag skaffar ett riktigt hus så kommer också en jordfräs att införskaffas. Dels för trädgårdsarbete givetvis, men också för att jag ska kunna göra research. Jordfräsar används inte tillräckligt ofta i dagens detektivböcker, och om det är min lott att ändra på den saken, so be it. Det är ett ok jag inte har någonting emot att bära. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Post Navigation