Hej bloggen, det var ett tag sedan sist! Senast jag skrev någonting var det om hur min träning får min hjärna att fungera bättre , något som fortfarande är helt sant. Faktum är att jag gått vidare i mitt hälsotänkande och mer och mer kontrollerar vad det egentligen är jag äter. För det ska ju erkännas, lite väl mycket snabbmat kan det bli och ofta gör jag det lite väl enkelt för mig. Att jag tränar ofta och regelbundet är bra, men det är ju bara halva pusslet. Den andra halvan, maten, har jag inte riktigt tagit tag i på det sätt som jag borde tidigare. Men nu har vi ett nytt år, och även om jag inte gillar nyårslöften (de blir lätt mer av en jobbig börda) så ska jag ändå försöka mig på lite av en nystart genom att börja äta lite bättre.

Till att börja med har jag kollat lite närmare på chiafrön som kosttillskott. Chiafrön är en sorts mexikanska frön som kan användas till lite av varje, men vanligast till frukost eller i dryckesform. Chiafrön innehåller mycket protein vilket gör att de passar den som tränar mycket (det vill säga jag) och dessutom omega-3 och en hel massa annat nyttigt. Så det är mitt första steg, att göra chiafrön till en del av min kost. Självklart är det bara ett första steg, men det känns bra att ha kommit igång med att äta rätt. Nu gäller det bara att se till att jag inte börjar slarva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Post Navigation